Go Back

Nils Jordgubbscobbler

Ingredienser

Nils Jordgubbscobbler - 2 rejäla portioner (eller 4 små)

    Fyllning

    • 400 g jordgubbar
    • 3 msk rårörsocker brunt farin eller strösocker funkar fint
    • 1 citron rivet skal
    • ½ vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
    • 1 – 2 msk outspädd flädersaft

    Cobblerdeg

    • 1 dl vetemjöl 60g
    • ½ dl kokosflingor 30g
    • ½ dl mandelmjöl 30g
    • ¾ dl strösocker 70g
    • 2 nypor havssalt
    • ½ tsk bakpulver
    • 50 g rumsvarmt smör
    • ca 2 msk kallt vatten om det behövs

    Vaniljglass till servering.

      Instruktioner

      Gör så här!

      • Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 vanlig). Skölj och snoppa jordgubbarna, dela på hälften och lägg i en bunke. Strö över rårörsocker, rivet citronskal, flädersaft och urskrapad vaniljstång. Blanda ihop och fördela sen i två små pajformar eller i en ”vanlig”, släng in i ugnen i ca 5 minuter.
      • Blanda ihop alla ingredienser till degen med en slickepott. Tillsätt lite kallt vatten om den är för torr. Det skall vara en ganska fast smet/deg. Skopa upp några kluttar direkt på jordgubbarna, perfekt att använda en glasskopa. Grädda i ca 15 minuter tills din cobbler fått fin färg. Låt svalna lite innan du serverar med vaniljglass eller grädde.