Go Back

Salt kolasås på kanelen

Den här sötsalta kolasåsen är det ultimata piffet på glassen eller en kaxig utstickare på tårtan.
Måltid Fest
Total tid 20 minuter
Portioner 2 dl

Ingredienser

  • 0,5 dl glukos 50g
  • 1 3/4 dl strösocker 160g
  • 1 1/2 dl vispgrädde 150g
  • 45 g tärnat smör
  • 1 tsk malen kanel
  • flingsalt efter smak

Instruktioner

Gör så här!

  • Värm upp glukosen i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt sockret i tre omgångar och rör försiktigt tills du har en härligt gyllenbrun karamell.
  • Tillsätt nu även grädden i tre omgångar, rör hastigt ihop och räkna med att det fräser till, allt är precis som det ska vara.
  • Ta bort kolan från värmen, lägg i smöret och rör ihop så att kolasåsen blir blank och fin. Smaksätt med kanel och salt, smaka av och tänk på att inte snåla!