Go Back

Jordnötskakor

Ingredienser

Jordnötskakor, ca 30 kakor

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker alternativt 1 dl strö 1 dl brun farin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2 dl jordnötssmör ca 200g gärna med bitar i.
  • 3 nypor salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl hackade jordnötter
  • Några jordnötter till garnering

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig) och klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Rör ihop smör med strösocker och vaniljsocker i en bunke, tillsätt ägget och rör ihop till en smet. Rör ner jordnötssmöret. Sikta ner mjöl, salt och bakpulver, ös i hackade jordnötter och blanda väl tills du har en jämn ganska kletig smet.
  • Rulla bollar av smeten eller skeda bollar med två matskedar. TIPS är att blöta händerna emellan med lite vatten innan du rullar nästa. Placera bollarna på plåten med lite mellanrum. Platta till bollarna lite och tryck ner lite jordnötter. Grädda i ca 10 minuter tills dom fått fin färg, låt svalna på plåten. Förvara helst i en tätslutande burk i kylen.