Go Back

saffransknäck med pistagenötter

Ingredienser

Saffransknäck med pistagenötter

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 g saffran 2 pkt
  • 2 msk smör
  • 1 dl hackade pistagenötter

Instruktioner

Gör så här!

  • Börja med att förbereda knäckformar på en plåt (ca 70st), jag använder silikonformar.
  • Koka upp grädde, sirap, saffran och socker i en tjockbottnad kastrull, sänk till medelvärme och låt puttra till smeten når 124 - 126 grader. Då blir den perfekt seg tycker jag och ha tålamod för det tar en stund... Ställ av från värmen och rör ner smör tills du har en jämn smet.
  • Portionera ut knäcksmeten med en knäcktratt eller skeda i formarna. Strö över hackad pistage, låt stelna i rumstemperatur. Förvara i tätslutande burk med lock i rumstemperatur. Njut!