Go Back

Saftig björnbärskaka med mandelmassa

Ingredienser

Saftig björnbärskaka med mandelmassa

  • Björnbärskaka
  • 150 g brynt smör
  • 2 dl strösocker 180g
  • 2 ½ dl vetemjöl 150g
  • 1 rejäl nypa salt
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 150 g riven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 tsk nymald kardemumma
  • 150 g björnbär
  • 1 dl hackade hasselnötter till garnering

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft, klä en bakform ca 25 x 25 med bakplåtspapper. Bryn smöret i en kastrull, fega inte låt den bli nötigt brunt. Låt svalna lite.
  • Rör ner socker, mjöl, bakpulver och salt i det brynta smöret. Tillsätt ett ägg i taget och rör om, riva mandelmassan och rör ner i smeten. Smaka av smeten med kardemumma.
  • Häll ner smeten i formen, fördela björnbären på toppen. Strö över hackade hasselnötter och grädda i 25 - 30 minuter tills kakan fått fin färg och en sticka kommer ut helt torr. Låt svalna innan du skär upp kakan. Servera som den är eller med lättvispad grädde.