Smält smöret försiktigt, tillsätt lakrits och grädde samt muscovadosocker. Vispa ihop så sockret löses upp.
Lägg i stjärnanis och ställ av från plattan och låt svalna lite.
I en annan kastrull kokar du upp strösocker, glukos och vatten. Koka tills den fått en nötbrun färg, då är den perfekt karamelliserad.
Plocka ur stjärnanisen. Häll i gräddblandningen försiktigt i tre omgångar och rör om efter varje gång, det kommer fräsa till här så helst inga små barn nära kastrullerna.
Koka upp kolan till 122-124 grader, inte ha för bråttom utan låt den koka på medelvärme. Rör om då och då.
Jag har använt mig av formar från Pufz men det går lika bra att fylla en rektangulär form klädd med bakplåtspapper ca 25 x 30 cm. Strö över havsalt och låt svalna i rumstemperatur. Jag brukar göra den på kvällen och låta den stå framme över natten. Sen skär jag kolan i bitar ca 2 x 2 cm.