Go Back

Sockerkaka med lime & glasyr

Ingredienser

Sockerkaka med lime & glasyr, ca 12-14 bitar

    Sockerkaka

    • 4 ägg
    • 3 dl socker
    • 2 lime finrivet skal och saft
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 75 g smör
    • 4 dl vetemjöl
    • 2 tsk bakpulver

    smör och ströbröd till formen

      Glasyr

      • 2 dl florsocker
      • 1-2 msk limejuice
      • rivet limeskal

      Instruktioner

      Gör så här:

      • Sätt ugnen på 160 grader varmluft, bröa en stor sockerkaksform riktigt noggrant. Smält smöret, tillsätt den pressade limejuicen, ställ åt sidan. Vispa ägg med socker och vaniljsocker tills det är fluffigt och pösigt vitt, ca 5 minuter med elvisp. Tillsätt smörblandningen och rivet limeskal, vispa försiktigt ihop. Blanda mjöl och bakpulver i en skål, sikta ner detta i äggsmeten och rör om tills du har jämn smet.
      • Häll ner smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka eller mät med termometer till 98 grader. Låt sockerkakan stå i 10 minuter i formen innan du stjälper upp kakan på ett fat. Låt kakan svalna.
      • Rör ihop alla ingredienser till glasyren i en skål. Ringla glasyren över kakan och ha på lite extra limeskal.