Skriv ut
Total tid 30 minuter
Antal/Portioner 30 bitar

Ingredienser

  • 100 g mandelmjöl (funkar med skållad, mixad mandel)
  • 50 g pistagenötter
  • 10 st dadlar
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 1/2 dl kakao av bra kvalité
  • 150 g mörk choklad
  • 1/2 dl hackade pistagenötter
  • 2 msk frystorkade bär/frukt
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk stött kardemumma

Instruktioner

  • Mixa mandelmjöl med pistage nötter tills du har ett fint mjöl, mixa i dadlarna. 
  • Tillsätt vaniljpulver, havssalt, lönnsirap, kryddorna och kakao. Mixa till en slät massa men inte överarbeta. 
  • Tryck ut massan i en rektangulär form som är klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylen. 
  • Hacka nötterna till din garnityr och ta fram allt du skall garnera med då chokladen snabbt stenar mot den kalla fudge massan. 
  • Smält choklad försiktigt i en plastbunke i micron, låt svalna av lite.  
  • Ta ut fudgen och täck med choklad och strö över din garnityr. Låt svalna i kylen innan du skär den i önskad storlek. Eller varför inte servera hela på en liten skärbräda så får dina gäster skära själva?!