Go Back

Chokladfudge med nötter och dadlar.

Ingredienser

  • 100 g mandelmjöl (funkar med mixad hel mandel)
  • 75 g pistagenötter (ta vilken nöt du vill)
  • 10 st dadlar
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1/2 tsk havssalt
  • 2 msk lönnsirap
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk stött kardemumma

Topping

  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 tsk neutral olja
  • hackade pistagenötter
  • torkad frukt i små bitar (tex. russin, aprikos)
  • flingsalt

Instruktioner

  • Mixa mandelmjöl med pistage nötter tills du har ett fint mjöl, mixa i dadlarna. 
  • Tillsätt vaniljpulver, havssalt, lönnsirap, kryddorna och kakao. Mixa till en slät massa men inte överarbeta. 
  • Tryck ut massan i en rektangulär form (ca 15*15) som är klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylen. 
  • Hacka nötterna till din garnityr och ta fram allt du skall garnera med då chokladen snabbt stenar mot den kalla fudge massan. 
  • Smält choklad försiktigt i en plastbunke i micron eller över vattenbad, låt svalna av lite och rör i oljan.  
  • Ta ut din fudge och bred ut chokladen och strö över din garnityr. Ställ in i kylen innan du skär den i önskad storlek.