Go Back

saffransflorentiner

Portioner 24 små kakor

Ingredienser

Saffransflorentiner

  • 24 kakor
  • Ingredienser
  • 1 dl russin 60g
  • 1 dl kokosflakes eller kokosflingor ca 30g
  • 1 dl pistagenötter eller valfria nötter 60g
  • 3 dl cornflakes 40g
  • 1 ¼ dl sötad kondenserad mjölk ca 125g
  • 1 pkt saffran 0.5g
  • 1 rejäl nypa flingsalt

Garnering

  • Flingsalt

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper. Blanda ut saffran med den kondenserade mjölken i en skål, låt stå ca 10 minuter.
  • Hacka russin, kokosflakes och nötter lite grovt och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Smeten skall inte vara för lös, den kondenserade mjölken skall bara precis täcka alla ingredienser.
  • Skeda upp så stora kakor du önskar, de flyter inte ut särskilt mycket. Jag brukar trycka ut dem med en tesked i en stansring så att de blir jämna och fina, ca 3–4 cm i diameter. Det går lika bra att använda en pepparkaksform!
  • Strö lite extra flingsalt över kakorna och grädda ca 5 minuter, låt svalna på plåten. De får färg ganska fort. Förvara i en tät burk med lock i skafferiet.