Go Back

Kanelbulle cupcakes

Kanelbulle cupcakes 
Portioner 12 muffins

Ingredienser

Kanelbulle cupcakes med kanelfrosting.

    Kanelbulle fyllning/topping

    • 50 g smör
    • 2 msk strösocker
    • 1 msk brun farin
    • 2 msk kanel
    • 1 nypa salt

    Muffins

    • 125 g rumsvarmt smör
    • 2 ¾ dl strösocker
    • 3 st små ägg
    • 5 dl vetemjöl
    • 1 ½ msk kanel
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 2 tsk bakpulver
    • ¼ tsk salt
    • 1 tsk nystött kardemumma
    • 1 ½ dl mjölk
    • Pärlsocker till garnering

    Kanelfrosting

    • 300 g färskost
    • ¾ dl florsocker
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 tsk malen kanel

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 grader vanlig. Placera ut 12 st stora muffinsformar i en muffinsplåt.
    • Börja med fyllningen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser, låt småputtra tills socker smält lite. Ställ åt sidan för att svalna, häll sen ner fyllningen i en spritspåse.
    • Vispa upp rumsvarmt smör och tillsätt sen socker, vispa riktigt fluffigt. Häll i ett ägg i taget och vispa i någon minut till. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke, sikta ner detta i smeten. Tillsätt nysstött kardemumma och vänd om allt försiktigt, tillsätt även mjölken nu. Vänd om tills du har en jämn smet. Klicka ut smeten i formarna, fyll ca 2/3. Klipp hål på spritspåsen och tryck ner kanelfyllningen i mitten på varje muffins, tryck till för att fylla och sen ringlar du fyllning över muffinsen.
      Strö över pärlsocker och grädda i ugnen ca 20-25 minuter. Låt svalna på galler.
    • Vispa färskost med siktat florsocker fluffigt utan att övervispa, häll i kanel och salt vispa lite till. Tillsätt grädden och vispa tills du har en fast men krämig frosting. Blir det mycket luftbubblor så vänd om några gånger med en slickepott. Häll ner i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa dina muffins med frosting och pudra över lite extra kanel.