Skriv ut

Ingredienser

Rabarberkräm

  • 750 g rabarber
  • 4 dl vatten 400g
  • 1 1/2 dl strösocker 135g
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2-3 msk potatismjöl beroende på hur krämig du vill ha den.
  • Lite kallt vatten till redning

Havrecrumble

  • 1 dl vetemjöl 60g
  • 1 dl havregryn 40g
  • 1 dl ljust muscovadosocker 80 g
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1-2 rejäla nypor salt
  • 50 g hackad vit choklad

Instruktioner

Gör så här!

  • Börja med ditt havrecrumble, sätt ugnen på 175 grader varmluft. Häll alla ingredienser i en bunke och blanda snabbt ihop till en jämn deg. Smula ut över en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna och smula sönder.
  • Koka upp vatten, vaniljsocker och strösocker i en kastrull. Skiva rabarbern med skal om det inte är för tjockt annars skala den. Ca 1-2 cm tjocka skivor blir bra, häll ner rabarbern i vattnet och låt koka på mellanvärme i ca 4 minuter. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen, låt krämen koka försiktigt i ca 2 minuter till. Låt svalna eller kyl ner krämen.
  • Det är alltid gott att servera krämen med kall mjölk eller grädde.