Skriv ut
Antal/Portioner 20 st stora cupcakes.

Ingredienser

Muffins

  • 150 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 ¼ dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 stänger rabarber
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • färskpressad citron

Frosting

  • 600 g färskost
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • färskpressad citron

Instruktioner

Gör så här!

  • Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken. Vispa ägg och strösocker i en stor bunke tills du har en riktigt pösig vit smet. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en separat bunke och sikta ner detta i äggsmeten. Häll ner smörblandningen och vänd ihop allt försiktigt. Fördela smeten i formarna, fyll ca 2/3 av formen. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
  • Skölj och hacka rabarbern i små bitar, med skalet på om det inte är för tjockt och träigt då kan du skala den innan. Häll ner rabarber och resten av ingredienserna i en kastrull och koka upp tills sockret smält helt, det skall vara tuggmotstånd i rabarbern. Smaka av med citronjuice.
  • Vispa ihop färskost och rumsvarmt smör krämigt utan att övervispa. Sikta ner florsocker och vänd försiktigt ihop med en slickepott, smaka av med citronjuice. Fyll en spritspåse med frostingen och använd gärna en stjärntyll.

Montering och garnering!

  • Gröp ur ett hål i muffinsen och fyll med rabarberkompotten. Spritsa en kant med frosting och toppa med ytterligare lite rabarberkompott.