Häll gelatinpulvret och 2 dl kallt vatten i en liten plast eller glasbunke, blanda väl och ställ åt sidan för att svälla.
Häll ner socker, 1 dl glykossirap, salt och 0,8 dl vatten i en kastrull. Låt allt smälta samman på medelvärme, rör hela tiden. Koka därefter upp sockerlagen till 120 grader, använd termometer.
Värm gelatinsmeten i mikrovågsugnen i max 30 sek. Vispa ihop gelatinsmeten med 1 dl glukossirap i vispskålen. Häll den heta sockerlagen försiktigt över gelatinet under tiden du vispar. Vispa i ca 5-10 minuter tills du har en tjock och kladdig smet.
Tillsätt blåbärspulver mot slutet, vispa ihop ordentligt i ca 2 minuter. Blanda under tiden ihop florsocker, maizena och bläbärspulver i en skål.
Häll i smeten i en spritspåse med valfri tyll.
Pudra florsockerblandningen över ett bakplåtspapper och spritsa ut marshmallows. Pudra även över dina marshmallows och låt torka i minst tre timmar.
Du kan också klä en form med bakplåtspapper och pensla den med solrosolja. Häll sedan i smeten och bred ut med en stor sked som du doppat i oljan så inget fastnar. Låt torka, skär i bitar och rulla i florsockret.