Go Back

Blåbärsmarshmallows

Perfekt godis att lägga i påskägget till barnen i påsk! Eller varför inte göra godiset tillsammans? 
Portioner 100 st spritsade

Ingredienser

Marsmallows

  • 2 1/2 msk gelatinpulver
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 dl glukossirap
  • 2 1/3 dl strösocker
  • 0,8 dl vatten
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl glukossirap
  • 3-4 msk blåbärspulver
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl maizena
  • 2 msk blåbärspulver

Instruktioner

Gör så här!

  • Häll gelatinpulvret och 2 dl kallt vatten i en liten plast eller glasbunke, blanda väl och ställ åt sidan för att svälla.
  • Häll ner socker, 1 dl glykossirap, salt och 0,8 dl vatten i en kastrull. Låt allt smälta samman på medelvärme, rör hela tiden. Koka därefter upp sockerlagen till 120 grader, använd termometer.
  • Värm gelatinsmeten i mikrovågsugnen i max 30 sek. Vispa ihop gelatinsmeten med 1 dl glukossirap i vispskålen. Häll den heta sockerlagen försiktigt över gelatinet under tiden du vispar. Vispa i ca 5-10 minuter tills du har en tjock och kladdig smet.
  • Tillsätt blåbärspulver mot slutet, vispa ihop ordentligt i ca 2 minuter. Blanda under tiden ihop florsocker, maizena och bläbärspulver i en skål.
  • Häll i smeten i en spritspåse med valfri tyll.
  • Pudra florsockerblandningen över ett bakplåtspapper och spritsa ut marshmallows. Pudra även över dina marshmallows och låt torka i minst tre timmar.
  • Du kan också klä en form med bakplåtspapper och pensla den med solrosolja. Häll sedan i smeten och bred ut med en stor sked som du doppat i oljan så inget fastnar. Låt torka, skär i bitar och rulla i florsockret.

Tips! Du kan smaksätta dina marshmallows med olika bärpulver eller varför inte lakritspulver? Vill du göra utan gelatin går det bra att byta ut gelatinpulver mot agar agar.