Glöggkokta päron med mascarponekräm och pistagenötter
En otroligt god dessert som du knappt behöver anstränga dig alls för. Den sköter sig själv.
Portioner 8 mindre desserter
Glöggpäron
- 4 fasta päron
- 1 flaska vinglögg alkoholfri funkar fint med
- 2 kanelstänger
- 1 tsk kardemummastjärnor
- 1/2 msk kryddnejlikor
- 1 stjärnanis
Mascaponekräm
- 1 dl vispgrädde
- 225 g mascarpone
- ½ dl florsocker
- Saft från ½ citron
Garnering
- 1 dl hackade pistagenötter eller pumpakärnor
Gör så här:
Skala päronen försiktigt, men spara stjälken.
Lägg päronen i en kastrull och häll på glöggen så det täcker päronen helt, tillsätt kryddorna.
Koka upp och låt puttra på medelvärme tills päronen mjuknat, ca 40 minuter beroende på hur stora päronen är. Låt päronen ligga kvar i kastrullen, helst över natten.
Vispa ihop alla ingredienser till krämen, smaka av med citronsaften så det inte blir för sött.