Go Back

Glöggkokta päron med mascarponekräm och pistagenötter

En otroligt god dessert som du knappt behöver anstränga dig alls för. Den sköter sig själv.
Portioner 8 mindre desserter

Ingredienser

Glöggpäron

  • 4 fasta päron
  • 1 flaska vinglögg alkoholfri funkar fint med
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk kardemummastjärnor
  • 1/2 msk kryddnejlikor
  • 1 stjärnanis

Mascaponekräm

  • 1 dl vispgrädde
  • 225 g mascarpone
  • ½ dl florsocker
  • Saft från ½ citron

Garnering

  • 1 dl hackade pistagenötter eller pumpakärnor

Instruktioner

Gör så här:

  • Skala päronen försiktigt, men spara stjälken.
  • Lägg päronen i en kastrull och häll på glöggen så det täcker päronen helt, tillsätt kryddorna.
  • Koka upp och låt puttra på medelvärme tills päronen mjuknat, ca 40 minuter beroende på hur stora päronen är. Låt päronen ligga kvar i kastrullen, helst över natten.
  • Vispa ihop alla ingredienser till krämen, smaka av med citronsaften så det inte blir för sött.

Montering och garnering

  • Dela päronen på hälften, på längden. Bred ut en klick kräm på ett fat, lägg på en päronhalva och strössla över pistagenötterna. Njut!