pannacotta med hallon & rödavinbär
Syrlig, len och så god pannacotta, perfekt till kaffet.
i kyl 2 timmar t
Total tid 20 minuter minuter
Portioner 6 st dessertglas
Pannacotta
- 225 g röda bär, röda vinbär och hallon valfria bär såklart!
- 1/2 dl citronsaft (1 citron) 50g
- 1 dl strösocker 90g
- 5 dl vispgrädde 500g
- 2 1/2 st gelatinblad
Garnering
- 1 ask hallon
- 1/2 dl vinbär
Pannacotta, gör så här!
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp bären med citronsaften tills bären blivit mosiga, mixa och sila av till en pure i en finmaskig sil.
Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt socker och grädde, koka under konstant omrörning i ca 4 minuter.
Ställ av från värmen, krama ur gelatinbladen och blanda ut i den varma smeten. Låt svalna lite innan du häller upp i glasen. Ställ i kylen.