Go Back

pannacotta med hallon & rödavinbär

Syrlig, len och så god pannacotta, perfekt till kaffet. 
i kyl 2 timmar
Total tid 20 minuter
Portioner 6 st dessertglas

Ingredienser

Pannacotta

  • 225 g röda bär, röda vinbär och hallon valfria bär såklart!
  • 1/2 dl citronsaft (1 citron) 50g
  • 1 dl strösocker 90g
  • 5 dl vispgrädde 500g
  • 2 1/2 st gelatinblad

Garnering

  • 1 ask hallon
  • 1/2 dl vinbär

Instruktioner

Pannacotta, gör så här!

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten. 
  • Koka upp bären med citronsaften tills bären blivit mosiga, mixa och sila av till en pure i en finmaskig sil.
  • Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt socker och grädde, koka under konstant omrörning i ca 4 minuter.
  • Ställ av från värmen, krama ur gelatinbladen och blanda ut i den varma smeten. Låt svalna lite innan du häller upp i glasen. Ställ i kylen. 

Tips!

  • Har du en "knäcktratt" så är den perfekt att hälla upp din pannacotta med. Skulle du ha en bubblig, skummig pannacotta sila då av den igen. Jag hittade lite lemoncurd som jag toppade med.