Rabarber och vaniljgrädde i glas, med valfri kaka. Piffad med smaksatt socker. Bästa kakan till är "mandelkaka med brynt smör" tycker jag. Men smulade digestivekex eller oreokakor är också ljuvligt gott till!
Måltid Fest
Total tid 15 minuterminuter
Portioner 8glasdesserter
Ingredienser
Rabarberkompott med hallon
3-4ststjälkar rabarberca 300g
2-3msklimejuiceca 20g
2/3dlströsocker (svartvinbärsbladsocker om du har) 60g
1/2dlfrysta hallon30g
1sturskrapad vaniljstång
Vaniljgrädde
3dlvispgrädde300g
1mskflorsocker
1/2sturskrapad vaniljstång
Kaka te.x mandelkaka med brynt smör eller smulade kex.
Instruktioner
Rabarberkompott
Skölj och skiva rabarbern i mindre kuber. Jag "skalar" dom bara om skalet är tjockt och träigt.
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i ca 5 minuter på medelhög värme, ta bort från värmen och täck kastrullen med plastfolie.Låt svalna och plocka ur vaniljstången.
Vaniljgrädde
Vispa grädden med florsocker och vanilj tills du har en lättvispad och len grädde.
Montering och garnering
Varva valfri kaka/kex med grädde och kompott i ett glas, strö över smaksatt socker gärna svarvinbärsbladsocker. Servera direkt och njut!
Tips!
Om du som jag sparar på alla kanter när du skär till kakor så har du redan en färdig kaka till denna dessert. Annars smula ner valfria kex, som digestivekex eller oreokakor kanske? Har du bullar i frysen så skär i små kuber och rosta av i ugnen med smör och socker några minuter. SÅ GOTT!