Skriv ut
Total tid 40 minuter
Antal/Portioner 4 st

Ingredienser

Botten och topping innan gräddning.

  • 2 st färdig smördeg i rulle (finns i kyldisken)
  • 290 g kronärtskocka i olja 1 stor glasburk
  • 200 g philladelfiaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk pressad citron
  • 1 st påse riven ost, cheddar eller präst? ca 150-200g

Topping, efter gräddning.

  • 8 små färskpotatis
  • 1 liten burk röd stenbitsrom
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt & svartpeppar
  • 1 dl smetana
  • krasse eller dill
  • 1 st finhackad rödlök

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader varmluft. 
  • Skiva potatis tunt och massera in i olja, strö över lite flingsalt och dra över lite svartpeppar. Grädda på plåt med bakplåtspapper ca 10 minuter. Ställ åt sidan. 
  • Rulla ut smördegen och nagga den noga, grädda 5 minuter. Den kommer blåsa upp lite men bara att sticka hål på den när du tar ut den. 
  • Häll av lite vätska från kronärtskockan och mixa med philladelfiaost, citronsaft, salt och olivolja tills du har en jämn smet. 
  • Bred ut smeten på smördegen och strö över riven ost. Grädda ca 30 minuter tills den fått ordentligt med färg. Låt svalna lite. 
  • Fördela potatisen på pizzorna och klicka ut smetana och rom. Strö över hackad rödlök och flingsalt. Garnera med krasse eller dill.