Go Back

Passionsfruktsgodis, ca 70 godisar

Säger bara slurp va gott! "geléhallon" fast passionsfrukt istället. Fullträff i smak. 
Stå i rumstemp 1 d
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 2 dl strösocker 180g
  • 3/4 dl vatten 75g
  • 1/2 dl glukos 65g
  • 80 g passionsfruktspuré ca 4st färska eller 5 frysta kuber.
  • 4 g citronsyra (hittar du bland kryddorna)
  • 17 g gelatinblad (1 pkt av den "vanliga sorten" som finns i butik)
  • Strösocker att doppa godisarna i.

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka socker, glukos och vatten i en tjockbottnad kastrull utan att röra helst, koka till 140 grader. 
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten. 
  • Sila passionsfrukten i en finmaskig sil så du får bort kärnorna. Tillsätt passionsfruktspurén i uppkoket och koka ihop till 115 grader. Ta av från värmen och tillsätt citronsyra samt de urkramade gelatinbladen, rör tills citronsyran lösts upp helt. Vispa inte utan rör. 
  • Häll smeten i små silikonformar med en knäcktratt om du har, om du vill vara 100% säker på att de inte fastnar i formen så kan du ta lite rapsolja i formen innan du häller i smeten. Låt stå i rumstemperatur i ca 1 dygn. 
    Ploppa ut godisarna ur formen och rulla i socker. 

Tips!

  • Häll i smeten med en knäcktratt eller "doseringstratt" i formarna så slipper du spill. Och testa även några godisar utan att rulla dom i socker, så gott! Investera i bra silikonformar, gärna hallonformade.