Go Back

Hallontryffel

Len härlig chokladtryffel med smak av hallon. Vackert, enkelt och gott! 
tid att sätta sig 2 timmar
Total tid 20 minuter

Ingredienser

Chokladganache

  • 1 dl grädde 100g
  • 1 msk honung ca 20g
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 1 msk hallonpulver
  • 15 g saltat smör

Garnering

  • 1-2 msk hallonpulver
  • 1-2 msk frystorkade hallon

Instruktioner

  • Koka upp grädde och honung i en kastrull. 
  • Häll den varma grädden över den hackade chokladen i en bunke, tillsätt hallonpulver och mixa ihop med stavmixer tills du har en slät kräm. Tillsätt smöret och mixa tills du har en slät och fin kräm.  
  • Plasta direkt mot ytan och låt slå i rumstemperatur 2-3 timmar. Ju längre den står desto fastare blir den. 
  • Fyll en spritspåse med en stor rund tyll och häll i ganachen. Spritsa ut tryfflar på ett bakplåtspapper och pudra över rikligt hallonpulver. Tryck fast lite frystorkade hallon. 
  • Ställ i kyl tills du skall servera.