Kärleksmums med extra glasyr.
Saftiga kärleksmums med extra glasyr såklart!
Portioner 1 plåt, ca 30 kakor
Kaksmet
- 250 g smör
- 2 dl mjölk 3% 200g
- 5 st stora ägg 300g
- 4 dl strösocker 270g
- 1 msk vaniljsocker 9g
- 1 1/2 dl kakao 60g
- 3 tsk bakulver 15g
- 1 nypa salt
- 6 dl vetemjöl 360g
Glasyr
- 150 g smör
- 1 1/2 dl bryggt kaffe 150g
- 2 dl kakao 80g
- 5 dl florsocker 300g
- 1 nypa salt
Garnering
- 1 dl kokosflingor
- guldströssel & guldglitter
kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme och täck en ugnsplåt med bakplåtspapper
Smält smöret i kastrull och tillsätt mjölken, ställ åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och vitt i en stor bunke, vispa 5-10 minuter för bästa resultat.
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och sikta sedan ner i äggsmeten. Rör om försiktigt med slickepott för att behålla fluffigheten.
Häll tillsist i smörblandningen och rör om tills du har en jämn smet helt utan klumpar.
Häll smeten i formen och stryk ut så den blir jämn, grädda ca 18 minuter i mitten av ugnen.
Glasyr
Smält smöret, häll över i en bunke för att svalna.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop tills du har en jämn blank glasyr.