Go Back

Klassisk kladdkaka

Ingredienser

Klassisk kladdkaka

    Kladdkaka, 8 rejäla bitar!

    • 150 g smält smör
    • 3 stora ägg
    • 2 dl strösocker
    • 1 dl brunt farin strö
    • 1 dl kakao
    • 3 ½ dl vetemjöl
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 2 nypor havssalt

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Fodra en springform (23-25cm) med bakplåtspapper, ja kanterna med! Sätt ugnen på 175 grader varmluft (eller 200 vanlig).
    • Smält smöret i en kastrull och ställ av från värmen. Vispa ihop ägg och socker lite lätt i en bunke, tillsätt smöret och rör om. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och vänd in i smeten med saltet. Häll ner smeten i formen och grädda i 12 – 14 minuter.
    • Det skall dallra rejält i mitten men ändå ha en fast kant runt om. För bäst resultat, stoppa in kakan i kylen över natten. Då får du en seg härlig kladdkaka, serverar direkt om du gillar en kladdkaka som flyter ut så där gött! Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.