Go Back

Påskpavlova med hallongrädde & mangocurd.

Ingredienser

Påskpavlova med hallongrädde & mangocurd.

    Maräng

    • 3 rumsvarma äggvitor
    • 1 ¾ dl strösocker
    • 1 tsk maizenastärkelse
    • 1/2 tsk ättika 12%

    Mangocurd

    • 250 g mango färsk eller fryst (tinad)
    • 1 lime rivet skal och limejuice
    • ½ dl strösocker
    • 2 äggulor
    • 50 g smör

    Hallongrädde

    • 3 dl vispgrädde
    • 1 dl färska hallon mosade
    • 1 tsk vaniljsocker

    Garnering

    • Godisägg
    • Ätbara blomblad

    Instruktioner

    Gör så här.

    • Sätt ugnen på 80 grader avrmluft eller 100 vanlig.
    • Vispa upp äggvitorna tills det formas mjuka toppar. Tillsätt sockret i två omgångar, fortsätt att vispa. Vispa tills marängen är fast och glansig.
    • Tillsätt maizenastärkelse samt ättika och vispa tills allt blandats, häll ner marängen i en spritspåse med rund tyll. Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en oval form på baklplåtspappret, tänk ett ägg i formen.
    • Spritsa ut rundlar till en oval krans, tryck ut varje rundel med en sked i mitten så du får en grop.
    • Grädda i ca 60 - 90 minuter tills marängen torkat helt.
    • Stäng av ugnen och låt pavlovan svalna helt i ugnen innan du tar ut den.
    • Mixa mangon tills den är helt slät. Häll ner mangopurén med socker och limejuice samt rivet limeskal i en kastrull och låt puttra tills sockret smält helt.
    • Ställ av från plattan och vispa ner äggulorna, ställ tillbaka på värmen och rör hela tiden tills curden tjocknat eller kommit upp i 83 grader. Sila ner i en ren bunke och tillsätt smöret, rör ihop tills du har en blank härlig curd. Häll ner i en spritspåse och kyl ner i kylen minst 1 timma.
    • Vispa upp grädden till lättvispad, häll ner mosade hallon och vaniljsocker, vispa tills hallonen blandats väl.

    Montering & garnering

    • Skeda ut hallongrädde på pavlovan, tryck ut små hålor med en sked och spritsa på mangocurd. Garnera med godisägg och blomblad. Servera direkt.