Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig) och klä en springform med bakplåtspapper.
Rör ihop alla ingredienser till mandelbotten i en skål till en smet och häll ner i formen. Grädda i ca 20 minuter tills den fått fin färg. Låt svalna helt innan du tar ut den ur formen.
Vispa upp grädden till lättvispad i en stor bunke, tillsätt färskosten och vispa snabbt ihop. Vänd ner siktat florsocker i grädden. Häll i citronjuice, äggulor, vaniljpasta och rör ihop. Tillsätt rivet citronskal och smaka av om du vill ha mer citronjuice, rör ihop tills du har en len mousse.
För att få en finare tårta så klä om springformen med bakplåtspapper, även kanterna. Placera mandelbotten i botten på nya formen och häll på citronmoussen. Skaka formen lite lätt mot bänken och jämna till toppen med en vinkelpalett eller en slickepott. Plasta in och ställ i frysen i minst 4 timmar eller över natten.