Go Back

Blodapelsin sorbet

En syrlig sorbet med en liten beska från blodapelsin. Jag är lika förväntansfull varje gång jag skär igenom apelsinen får att få se det där blodröda. Jag smakar såklart av smeten och är apelsinerna för söta så drar jag i lite limejuice. 
tid i kyl (minimum) 1 timme
Total tid 2 timmar

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vatten 150g
  • 1 dl mjölk 100g
  • 1 dl gräddfil 100g
  • 1/2 dl glykos 50g
  • 2 dl apelsinsocker (funkar med vanligt) 180g
  • 3 1/2 dl saft från blodapelsin 350g

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka upp allt utom apelsinjuicen och ställ åt sidan. När smeten svalnat så kyl i minst 1 timma. Jag gör detta dagen innan så det får dra till sig över natten. 
  • Tillsätt apelsinjuicen i den kalla smeten och mixa ihop med stavmixer om du vill ha en helt slät sorbet. Kör smeten i glassmaskin och njut. 

Tips på montering!

  • Filea blodapelsin och lägg ca 5 filéer i botten på skålen, skopa upp 3 kulor sorbet och garnera med mer apelsin filéer. Raspa lite skal från apelsin och strö över apelsinsocker. Jag garnerade även med saffrans maräng.