Go Back

Jojokakor med jordnötsfrosting & hallonsylt

Ingredienser

Jojokakor med jordnötsfrosting & hallonsylt

  • 10 dubbla kakor eller 20 ofyllda kakor

Jordnötskakor:

  • 300 g riven mandelmassa
  • 1 dl brun farin
  • 2 äggvitor
  • 1 dl hackade jordnötter
  • 1 nypa salt
  • ½ dl hackade jordnötter till topping

Jordnötsfrosting

  • 1 dl jordnötssmör
  • 150 g färskost
  • 25 g smör
  • 1 dl florsocker
  • Fyllning

½ - 1 dl hallonsylt

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Klä två plåtar med bakplåtspapper och sätt ugnen på 160 grader varmluft (eller 175 grader vanlig)
    • Riv mandelmassan på det grövsta, rör ihop med äggvita, strösocker, hackade jordnötter och salt i en bunke tills du har en jämn smet. Badda händerna i vatten och rulla till en boll, lägg direkt på plåten då dom snabbt flyter ut lite. Jag väger dom första bollarna till 25g sen gör jag resten lika stora. Upprepa tills du har ca 20st, 10 st på varje plåt då dom får gott om utrymme att växa i ugnen. Strö över lite hackade jordnötter, grädda i ca 12-15 minuter, tills dom fått fin färg. Låt svalna helt på plåten innan du försiktigt lossar dom från pappret.
    • Vispa upp rumsvarmt smör med färskost, tillsätt jordnötssmör och vispa ihop till en jämn frosting. Häll din frosting i en spritspåse med stjärntyll.

    Montering

    • Placera ut kakorna på plåten och vänd på hälften, spritsa en ring längs kanten med jordnötsfrosting på botten. Klicka i hallonsylt med sked i mitten av kakan. Tryck försiktigt på en kaka på toppen så du får fina dubbla kakor med smarrig fyllning i! Ställ in i kylen en stund innan servering. Kakorna är om möjligt ännu godare efter ett dygn i kylen.