Go Back

Havtornscurd med lime

Ingredienser

Havtornscurd med lime

    Curd

    • 225 g havtorn 1 pkt frysta
    • 1 + ½ dl strösocker
    • 75 gram smör
    • 1 lime både rivet skal och juice
    • 2 ägg normalstora

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Låt havtornen puttra försiktigt på medelvärme i en kastrull, tillsätt ½ dl socker. Koka ihop tills havtornen går att mosa och sockret har smält helt. Ta fram en bunke och lägg en finmaskig sil på, häll på havtornen och mosa med slickepott mot silen. Nu bör du ha en fin havtornspuré i bunken.
    • Häll tillbaka purén i kastrullen med 1 dl socker, sjud tills sockret smält helt. Ta av från plattan och vispa ner ett ägg i taget. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och sjud tills du har en krämig curd eller tills den är 83 grader. Glöm inte att röra hela tiden! Ta av från plattan och rör i smör, limejuice och rivet limeskal. Du kan också mixa i smöret med stavmixer.
    • Låt curden svalna och häll upp i en ren glasburk eller direkt i spritspåse om du skall göra en dessert. Förvara i kylen.