Go Back

Chokladmousse med Rocky road och salt kola.

Den här moussen har en kraftig smak av choklad, så med en sliskigt god rocky road blir det grymt gott!
Måltid Fest
Vila i kyl 3 timmar
Total tid 30 minuter

Ingredienser

Mörk chokladmousse

  • 3 msk honung av bra kvalité ca 60g
  • 2 dl mjölk 3% 200g
  • 225 g mörk choklad 55-70%
  • 3 dl vispgrädde 300g

Instruktioner

  • Hacka chokladen och lägg i en bunke, jag använder den bunken jag har till min stavmixer. 
  • Koka upp mjölken med honung och häll över chokladen i två omgångar. Mixa slät och låt svalna till ca 35 grader. (nu har du gjort en ganache) 
  • Plasta ganachen mot ytan så den inte får "skinn" och ställ åt sidan.
  • Vispa grädden ganska löst, det skall precis bli en lätt topp när du lyfter vispen. 
  • Ta ca 1/3 av grädden och blanda ut i ganachen, sen tar du och häller tillbaka allt i resterande grädden. Vänd runt med slickepott tills du har en jämn och rinnig mousse. 
  • Häll i moussen i glas eller skålar, ställ i kyl tills moussen stelnat. Den blir ganska fast av all choklad. 

Montering!

  • Ta ut chokladmoussen minst 30 minuter innan servering. Ringla över rikligt med med kolasås och ta en rejäl bit Rocky road och garnera med. NJUT!