Go Back

Knäck med rostad mandel & flingsalt

Ingredienser

Knäck med rostad mandel & flingsalt

  • ca 70st

Knäck

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk smör
  • 1 dl rostad hackad mandel
  • Flingsalt efter smak

Instruktioner

Gör så här!

  • Börja med att förbereda knäckformar på en plåt (ca 70st), jag använder helst silikonformar. Rosta mandeln i en het panna eller i ugnen till dom är gyllenbruna.
  • Koka upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull, sänk till medelvärme och låt puttra till smeten når 124 – 126 grader. Då blir den perfekt seg tycker jag och ha tålamod för det tar en stund… Ställ av från värmen och rör ner smör och mandelhack tills du har en jämn smet.
  • Skeda direkt ner i formarna, jobba snabbt för vem bryr sig om lite spill. Dom ”fula” får ätas upp direkt. Normalt använder jag en knäcktratt men med mandlar i blir det.. mindre bra. Strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur. Förvara i tätslutande burk med lock i rumstemperatur.