Saffranspannacotta med röda vinbär
Pannacotta
- 1 liter vispgrädde
- 1/2 dl strösocker 45g
- 2 pkt saffran 1g
- 3 1/2 st gelatinblad
Gelé
- 1 1/2 st gelatinblad
- 3 dl rödavinbärspuré 300g puré (400g hela bär + 2 msk socker)
- 3 msk strösocker 40g
Garnering
- 10 - 20 st krossade pepparkakor
Pannacotta
Koka upp grädde, socker och saffran i en kastrull och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Ställ åt sidan.
Lägg gelatinet i kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter, krama ur och tillsätt gräddblandningen. Rör ordentligt tills gelatinet smält.
Häll upp i glas eller djupa skålar och låt stå i kylskåp tills pannacottan stelnat.
Gelé
Purén gör du enkelt genom att koka upp vinbären, låt småputtra tills dom går att mosa. Mixa och sila av.
Lägg gelatinet i kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter. Koka upp puré och socker och ställ åt sidan. Krama ur gelatinet och tillsätt purén, rör ihop till en len gelé.
Sila av och toppa pannacottan med gelén. Låt stå i kylskåp i ytterligare minst 60 minuter.
Ta ut ur kylen minst 20 minuter före servering. Garnera med krossade pepparkakor och njut!