Go Back

Viol och lakritskola

Ingredienser

Viol & lakritskola

  • Ca 40 kolor

Lakritskola

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 – 3 msk lakritspulver beroende på egen smak & tycke
  • 2 msk smör

Garnering

  • ½ - 1 dl kanderad viol

Instruktioner

Gör så här!

  • Klä en form ca 15x30 med bakplåtspapper eller använd silikonbalkar. Blanda grädde, socker, lakrits och sirap i en tjockbottnad kastrull, koka upp och låt puttra på medelvärme utan lock. Rör om försiktigt då och då. Koka tills temperaturen når 124 - 125 grader, det tar ca 20 minuter.
  • Ta av från plattan och rör ner smöret. Häll ut smeten i formen och låt svalna lite, ca 1 - 2 minuter innan du strör över kanderad viol. Låt stelna i rumstemperatur och skär endast upp så många bitar ni skall ha så håller dom formen bättre.