Go Back

Knäck med rostad mandel

Portioner 70 st

Ingredienser

Knäck med rostad mandel

  • ca 70st
  • Knäck
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk smör
  • 1 dl rostad hackad mandel

Instruktioner

Gör så här!

  • Börja med att förbereda knäckformar på en plåt (ca 70st), jag använder silikonformar. Rosta mandeln i en het panna eller i ugnen till dom är gyllenbruna.
  • Koka upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull, sänk till medelvärme och låt puttra till smeten når 124 - 126 grader. Då blir den perfekt seg tycker jag och ha tålamod för det tar en stund... Ställ av från värmen och rör ner smör och mandelhack tills du har en jämn smet.
  • Skeda direkt ner i formarna, jobba snabbt för vem bryr sig om lite spill. Dom ”fula” får ätas upp direkt. Normalt använder jag en knäcktratt men med mandlar i blir det.. mindre bra. Strö över lite extra hackade mandlar för mer krisp, låt stelna i rumstemperatur. Förvara i tätslutande burk med lock i rumstemperatur.