Go Back

Äppelgrottor med vit choklad och pistage.

Ingredienser

Äppelgrottor med vit choklad och pistage.

    15 kakor

    • 3 ½ dl vetemjöl
    • 1 dl brun farin
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 175 g rumsvarmt smör
    • 1 nypa salt
    • 1 tsk malen kanel
    • ½ tsk nymalen kardemumma
    • 1 dl äppelmos
    • Garnering
    • 100 g vit choklad
    • 1 dl hackade pistagenötter

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig) och klä en plåt med bakplåtspapper.
    • Blanda alla ingredienser utom äppelmos i en bunke och nyp ihop med händerna tills du har en fin deg. Överarbeta inte degen.
    • Dela degen i ca 15 bitar och rulla till fina bollar, lägg på plåten. Rulla en boll i taget och gör gropen i mitten direkt. Mindre risk att degen spricker då. Tryck en grop med tex änden på en träsked när dom ligger på plåten. Placera bollarna med ordentligt mellanrum då dom flyter ut. Fyll groparna med äppelmos och grädda i ca 15 – 20 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
    • Hacka och smält den vita chokladen försiktigt över ett vattenbad, häll ner chokladen i en spritspåse. Klipp ett litet hål och ringla över kakorna på plåten, strö över hackade pistagenötter. Låt chokladen stelna innan du serverar.