Go Back

Pumpakladdkaka med messsmörfrosting och hjortron.

Ingredienser

Pumpakladdkaka med messsmörfrosting och hjortron.

    Kladdkaka

    • 150 g riven pumpa butternut
    • 200 g brynt smör
    • 4 ägg
    • 3 dl vetemjöl
    • 2 dl brunt farinsocker
    • 1 dl strösocker
    • 1 tsk nystött kardemumma
    • 2 tsk malen kanel
    • ½ tsk malen ingefära
    • 1 rejäl nypa malen nejlika går att utesluta
    • 1 nypa salt
    • ½ dl hackade pekannötter + 3 msk att strö över kakan innan gräddning

    Frosting

    • 150 g färskost philladelfia
    • 100 g messmör
    • 75 g rumsvarmt smör
    • 1 dl florsocker
    • 2 - 3 msk citronjuice

    Garnering

    • 1 dl Hjortronsylt
    • 1 näve hackade pekannötter
    • oxalis

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 grader vanlig. Fodra en springform (22-24 cm) med bakplåtspapper.
    • Bryn smöret i en kastrull och låt svalna lite, det skall bli nötbrunt.
    • Skala och riv pumpa på det grövsta. Blanda alla ingredienser till kladdkakan försiktigt i en stor bunke, inte vispa utan rör med en slickepott tills du har en jämn smet. Häll smeten i formen, strö över lite extra hackade pekannötter och grädda i ca 20-25 minuter, kakan skall dallra när du tar ut den. Låt svala lite innan du ställer den i kylen minst 1 timma, helst över natten.
    • Vispa upp smöret till din frosting i en bunke, tillsätt kylskåpskall färskost och messmör, vispa ihop tills den är klumpfri. Sikta i florsocker och vispa ihop försiktigt. Smaksätt med citronjuice. Häll ner din frosting i en spritspåse med stjärntyll (fransk).

    Montering

    • Placera kladdkakan på ett fat, spritsa på frostingen i valfritt mönster. Jag började runt kanten och spritsade mig mot mitten. Strö över pekannötter och skeda ut hjortronsylt, garnera med röd oxalis.

    Servera och njut för den är så god!