Sätt ugnen på 200 grader och leta fram en pajform ca 24 cm i diameter (eller klä in en springform med bakplåtspapper).
Mixa mjöl och smör till en smulig massa i en matberedare, tillsätt äggulan och mixa ihop. Häll i vattnet och salt, kör snabbt ihop degen. Du kan även blanda degen för hand i en bunke. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och ställ in i kylen minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Vispa ihop ägg och grädde i en bunke, rör i osten och smaksätt med kryddor, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 25-35 minuter. Fyllningen skall ha ”stannat” när du skakar lite försiktigt på den. Låt svalna och ställ i kylen så pajen sätter sig helt. Perfekt att förbereda någon dag innan servering.
Servera gärna till skaldjur och dina favorit grönsaker eller som på bilden med creme fraiche, rödlök och stenbitsrom.