Smula jästen och häll på mjölk, rör tills jästen löst upp sig helt i mjölken. Häll i resten av ingredienserna men tänk på att inte tillsätta allt mjöl direkt. Arbeta degen i maskin minst 10 minuter tills du har en elastisk och glansig deg. Vispa ihop ingredienserna till kolafyllningen med elvisp.
Kavla ut degen till en stor rektangel, bred ut fyllningen jämnt över degen. Rulla ihop till en rulle, början uppifrån och tight till lite medans du rullar. Skär ca 2-3 cm breda bullar med en vass kniv, eller ”såga” försiktigt med en brödkniv. Placera ut stora bullformar på en plåt, lägg i bullarna och se till att lägga skarven under bullen. Låt jäsa under bakduk i ca 2-3 timmar, till dubbel storlek.
Skär rabarbern i små bitar och låt koka upp med socker och limejuice i en kastrull, rör ner potatismjöl och blanda väl. Ställ åt sidan för att svalna.
Sätt ugnen på 210 grader varmluft, 225 grader vanlig. Tryck till med tummen i mitten av bullen och fyll med rabarberkräm. Vispa ihop ägg, mjölk och salt, pensla bullarna ordentligt och strö över rikligt med pärlsocker, grädda i ca 8 minuter.