Go Back

Kokoskladdkaka med hallonsylt och mascarponekräm

Ingredienser

Kokoskladdkaka med hallonsylt och mascarponekräm

  • 8-10 bitar

Kokoskladdkaka

  • 175 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ½ dl brun farin
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • Hallonsylt helst från squeezeflaska
  • Smör och kokos till att bröa formen

Mascarponekräm

  • 150 g Mascarpone
  • 1 ½ dl Vispgrädde
  • 3-4 msk Florsocker
  • 3 msk Citronjuice

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Klä botten på en springform med bakplåtspapper och bröa din form med kokos. Smält smöret i en kastrull på medelvärme, låt svalna lite. Rör ihop smöret i en bunke tillsammans med resterande ingredienser, rör tills du har en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och ”rita” en ”snöflinga” av hallonsylten, alltså fyra streck rakt över från kant till kant. Dra sen en pinne eller liknande igenom sylten så får du ett fint swirl mönster. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, den skall vara dallrig i mitten men fast i kanten. Låt svalna och ställ in i kylen, minst 2 timmar men helst över natten.
  • Vispa ihop din mascarponekräm, smaka ev. av med mer citronsaft. Inte övervispa då blir den för hård, den skall vara krämig för att kunna spritsas fint. Häll ner krämen i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa ut krämen runt kanten på kakan. Garnera med lite kokos och ätbara blommor.

Tips!

  • När du bröar formen med kokos, kör då med kokos hela vägen upp så får du rostad kokos till garneringen.