Smula ner jästen och häll på mjölken, rör tills jästen blandats helt. Häll i smör, ägg, socker och ca hälften av mjölet, arbeta ihop till en kletig deg. Häll på sista mjölet ihop med saltet, tänk på att mängden mjöl du behöver kan variera så ta inte allt direkt.
Arbeta degen i en köksassistent i 10 minuter, häll på chokladen och låt gå några minuter tills degen är elastiskt och blank, då slipper du använda något mjöl vid utbaket.
Häll ut degen och dela i ca 15-20 degbitar (ca 55g). Rulla i kupad handflata mot bänken till jämna bollar. Låt bullarna jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca 2-3 timmar under bakduk. Jäs till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Vispa ihop ägg med mjölk och salt, pensla bullarna noggrant och grädda i ca 8-10 minuter till dom är fint gräddade. Låt bullarna svalna på galler.