Go Back

Grillad hjärtsallad med rucoladressing, parmesanost och hasselnötter.

Ingredienser

Grillad hjärtsallad med rucoladressing, parmesanost och hasselnötter.

  • 4 port

Ingredienser

  • 2 st hjärtsallad
  • Olivolja att pensla på
  • Några nypor Himalaya flingsalt
  • Nymalen Svartpeppar

Rucoladressing

  • 1 dl turkisk yoghurt funkar fint med växtbaserat alternativ
  • 2 nävar ruccola
  • 1 vitlöksklyfta hackad eller fint riven
  • Några nypor Himalaya flingsalt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk honung eller 1 nypa socker
  • ½ st pressad citron

Instruktioner

Gör så här!

  • Mixa ihop alla ingredienser till din rucoladressing med stavmixer tills den är helt slät. Smaka av med salt och ev, mer citron. Ställ i kylen till servering.
  • Rosta hackade hasselnötter försiktigt på medelvärme i en stekpanna tills dom blir gyllenbruna.
  • Dela salladen på längden, pensla med olivolja runt om hela. Grilla tills salladen fått fin färg, ca 2-3 minuter på varje sida. Här vill vi åt fina grillränder. Lägg upp salladen på ett fat, salta och peppra, dra på med dressing och riv över parmesanost. Strössla över hasselnötter och lite extra flingsalt. Och har du citron hemma? Ja men släng på det på grillen några minuter då, passar till allt och blir en otroligt fin smak.