Passionsfruktspannacotta med limemarinerad fruktsallad.
Passionsfruktspannacotta med limemarinerad fruktsallad.
Pannacotta
- 150 g fryst passionsfrukt i kuber
- 2 msk limesaft
- 1/2 dl strösocker
- 2 ½ dl vispgrädde
- 1 1/4 st gelatinblad
Fruktsallad
- mango
- passionsfrukt
- hallon
- physalis
- Saften från ½ lime
Gör så här!
Lägg gelatinblad i kallt vatten. Koka upp passionsfrukt med limesaft och strösocker. Häll i grädde i kastrullen och låt koka under konstant omrörning i ca 3 minuter på medelvärme. Sila av smeten ner i en bunke, krama ur gelatinet och rör ut i smeten. Låt svalna lite innan du häller upp i glasen. Ställ i kylen minst 2 timmar. Har du en ”knäcktratt” så är den perfekt att hälla upp din pannacotta med för att slippa spill.
Skär frukten i mindre bitar och häll på lite pressad limejuice.
Garnera din pannacotta med fruktsallad. Och om du som jag gillar lättvispad grädde till ALLT ja släng på lite då!