Go Back

Passionsfruktspannacotta med limemarinerad fruktsallad.

Ingredienser

Passionsfruktspannacotta med limemarinerad fruktsallad.

  • 4 små pannacotta i glas

Pannacotta

  • 150 g fryst passionsfrukt i kuber
  • 2 msk limesaft
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 1/4 st gelatinblad

Fruktsallad

  • mango
  • passionsfrukt
  • hallon
  • physalis
  • Saften från ½ lime

Ev, lättvispad grädde

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Lägg gelatinblad i kallt vatten. Koka upp passionsfrukt med limesaft och strösocker. Häll i grädde i kastrullen och låt koka under konstant omrörning i ca 3 minuter på medelvärme. Sila av smeten ner i en bunke, krama ur gelatinet och rör ut i smeten. Låt svalna lite innan du häller upp i glasen. Ställ i kylen minst 2 timmar. Har du en ”knäcktratt” så är den perfekt att hälla upp din pannacotta med för att slippa spill.
    • Skär frukten i mindre bitar och häll på lite pressad limejuice.
    • Garnera din pannacotta med fruktsallad. Och om du som jag gillar lättvispad grädde till ALLT ja släng på lite då!