Smula jästen och häll på mjölk, rör tills jästen löst upp sig helt i mjölken. Häll i resten av ingredienserna men tänk på att inte tillsätta allt mjöl direkt. Arbeta degen i maskin minst 10 minuter tills du har en elastisk och glansig deg.
Vispa ihop ingredienserna till kolafyllningen med elvisp.
Kavla ut degen till en stor rektangel, bred ut fyllningen jämnt över degen. Ta tag i ena långsidan och vik över till andra långsidan, kavla lätt så du får en jämn deg att skära remsor i. Skär remsor, ca 2,5 cm breda, perfekt att skära med en pizzaslicer. Vrid varje remsa och tvinna ihop tills du fått ihop en snurra. Se till att få ändbiten under bullen, lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 2-3 timmar, till dubbel storlek.
Vispa ihop färskost med smör och florsocker, vänd ner avrunnen ananas, citronjuice och vetemjöl och rör ihop. Fyll en spritspåse med krämen. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och koka upp vatten med strösocker till sockerlagen, ställ åt sidan. När bullarna är färdigjästa trycker du ner i mitten med tummen, tryck sen ner spritspåsen hela vägen ner till botten på bullen och tryck ut krämen först när tippen är i botten. Tänk att du skall trycka utan att dra upp för snabbt, vi vill ha mycket fyllning i bullen.
Strö över lite kokos och grädda bullarna i ca 8–10 minuter. Pensla bullarna i sockerlag direkt efter dom kommit ut ur ugnen. Lägg bullarna på ett galler och låt svalna.