Brownie med påskägg – glutenfri
Brownie med påskägg – glutenfri
8-10 bitar
- 150 g smör
- 200 g hackad mörk choklad
- 3 msk kakao
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 1 dl mandelmjöl
- 3 st ägg
Gör så här:
Klä en mellanstor springform, ca 20-22cm med bakplåtspapper, sätt ugnen på 160 grader varmluft. Smält smöret försiktigt i en kastrull, tillsätt den hackade chokladen och kakao. Rör om tills chokladen smällt helt och låt svalna något. Tillsätt socker, mandelmjöl, vaniljsocker och salt i kastrullen, blanda ihop. Rör ner ett ägg i taget och rör om tills du har en jämn smet. Häll ner smeten i formen och placera ut chokladägg över hela och grädda i ca 15-18 minuter. Låt svalna helt innan du ställer den i kylen, låt stå i minst två timmar så den får tid att sätta sig. Servera gärna med grädde. Grädde är alltid ett säkert kort till choklad.