Go Back

Krämig Zucchinipasta med citron och pinjenötter

Ingredienser

Krämig Zucchinipasta med citron och pinjenötter, 4 port

  • Tagliatelle för 4 portioner
  • 1 gul lök eller 2 st scharlottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 zucchini medelstora
  • 3 dl grädde valfri sort
  • 1-2 dl pastavatten
  • 1 st citron
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 näve hackad persilja
  • Salt & svartpeppar efter smak
  • ½ tsk Chiliflakes

Garnering

  • Riven parmesanost
  • Hackad persilja
  • Rostade pinjenötter

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka pasta i saltat vatten enligt anvisning på paketet, tänk på att spara 1-2 dl av pastavattnet till såsen.
  • Hacka lök och vitlök, fräs i en stekpanna med olivolja tills löken är mjuk och glansig. Häll över den stekta löken på ett fat. Hacka eller skiva långa remsor av zucchini, perfekt att använda en osthyvel. Stek zucchini i olivolja någon minut, salt, peppra och dra på chiliflakes. Häll på den stekta löken med grädde, ost och pastavatten, låt puttra ca 3 minuter.
  • Riv citron och parmesanost på det finaste och häll över såsen. Smaksätt med citronjuice och häll ner pastan över såsen, vänd in pastan. Rosta pinjenötter i en torr het stekpanna, håll koll så de inte bränner vid.
  • Servera och strö över rostade pinjenötter och parmesanost. Om du som jag älskar chili så dra på lite extra även av det!