Go Back

kladdkaka med mörk choklad

Ingredienser

Kladdkaka med mörk choklad

  • 8-10 bitar

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 75 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 3 msk kakao
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl brun farin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft, fodra en form med bakplåtspapper. Smält smöret på låg värme, ta av från plattan och häll i hackad choklad, rör om tills chokladen smält helt. Rör ihop alla ingredienser med en slickepott eller ballongvisp i kastrullen utan att vispa in luft i smeten. Grädda i ca 16-19 minuter, kakan skall vara fast i kanten och dallrig i mitten när du skakar lite på den. Låt svalna helt och ställ i kylen minst 2 timmar, helst över natten innan du serverar med lättvispad grädde. Pudra över kakao på kladdkakan om du gillar det, gott med lite bitterhet mot det söta!