Go Back

Krämig mannagrynspudding

Ingredienser

Mannagrynspudding

  • 4 port

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mannagryn
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 nypor salt
  • 2 st ägg
  • 1 msk smör

Instruktioner

Gör så här!

  • Smöra en ugnsfast form (ca 15*15cm) och sätt ugnen på 175 grader varmluft. Koka upp mjölk och grädde med mannagrynen tills gröten tjocknat, men var försiktig. Vispa hela tiden så inte gröten bränner fast, perfekt att använda slickepott att röra med. Ta av kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker, strösocker och ägg, rör ner smöret och blanda väl. Häll smeten i formen, grädda ca 20 min.
  • Servera puddingen ljummen med sylt eller rårörda bär. Och en redig klick lättvispad grädde till är aldrig fel!