Go Back

Lyxiga rårakor med löjrom & smetana

Ingredienser

Lyxiga rårakor med löjrom & smetana

  • 4 st förrätter

Råraka

  • 600 g fast potatis
  • 1-2 tsk salt
  • Svartpeppar efter smak
  • Smör och olivolja till stekning

Tillbehör

  • 2 dl smetana
  • 1 finhackad rödlök
  • 150-200 g löjrom
  • Färsk dill
  • Citronklyftor
  • Nymalen svartpeppar

Instruktioner

Gör så här!

  • Skala och riv potatisen på det grövsta, lägg i en bunke och salta. Låt stå i minst 5 minuter så vätskan släpper ur potatisen. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör och lite olja, krama ur vätskan ur en liten näve potatis i taget. Placera den urkramade potatisen i pannan, peppra och tryck till lite, stek i ca 4-5 min på varje sida. Tillsätt mer smör om pannan blir torr.
  • Servera direkt och garnera med smetana, löjrom och finhackad rödlök. Dra över lite nymalen svartpeppar, färsk dill och pressa över citron. Servera och njut!