Lyxiga rårakor med löjrom & smetana
Lyxiga rårakor med löjrom & smetana
Råraka
- 600 g fast potatis
- 1-2 tsk salt
- Svartpeppar efter smak
- Smör och olivolja till stekning
Tillbehör
- 2 dl smetana
- 1 finhackad rödlök
- 150-200 g löjrom
- Färsk dill
- Citronklyftor
- Nymalen svartpeppar
Gör så här!
Skala och riv potatisen på det grövsta, lägg i en bunke och salta. Låt stå i minst 5 minuter så vätskan släpper ur potatisen. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör och lite olja, krama ur vätskan ur en liten näve potatis i taget. Placera den urkramade potatisen i pannan, peppra och tryck till lite, stek i ca 4-5 min på varje sida. Tillsätt mer smör om pannan blir torr.
Servera direkt och garnera med smetana, löjrom och finhackad rödlök. Dra över lite nymalen svartpeppar, färsk dill och pressa över citron. Servera och njut!