Go Back

Färsk pastadeg, grundrecept

Ingredienser

Grundrecept färsk pastadeg.

  • 4-6 portioner

Ingredienser

  • 350 g durumvetemjöl
  • 4 hela ägg + 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • Ev 2-3 msk vatten

Instruktioner

Ingredienser

  • Blanda ner alla ingredienser direkt i bunken till din köksassistent, kör på låg hastighet tills degen gått ihop. Tillsätt inte allt mjöl direkt, du vill ha en fast deg men inte torr. Kör i maskin ca 5-10 minuter tills du har en glansig pastadeg. Knåda degen lite på köksbänken och linda in degen i plastfolie och låt vila i kylen minst 1 timme, helst över natten. Jag gör helst tagliatelle med pastavalsen till min Ankarsrum. Supersmidigt. Använd durumvete även vid utbakning.

Tips!

  • Kavla degen tunt om du inte har en pastamaskin hemma, använd durumvete om degen fastnar i bänken. För tagliatelle, vik den utkavlade degen i tre och skär ca 0,5 cm breda remsor. Koka i saltat vatten ca 2-5 minuter beroende på storlek.