Go Back

Peanut butter & jelly cookies

Ingredienser

Peanut butter & jelly cookies

  • 24 st

Ingredienser

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 3 msk jordnötssmör helst smooth
  • ca 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • drygt 1 tsk bakpulver
  • 1 dl hackade salta jordnötter att rulla kakbollarna i

Fyllning:

  • Ca 1 dl hallonsylt squeeze flaska är kanon

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 vanlig.
  • Vispa rumsvarmt smör och socker fluffigt, tillsätt jordnötssmör och rör ihop. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och sikta ner i smöret, rör ihop till en smidig deg. Dela degen till ca 24 bitar och rulla till små bollar.
  • Rulla bollarna i hackade jordnötter och lägg sen i små muffinsformar, har du en liten muffinsplåt så använd även den. Tryck till lite med fingrarna och doppa botten på en träslev eller liknande i mjöl och slå bort överflödet. Tryck försiktigt ner i mitten ganska djupt, så du kan fylla med mycket sylt. Om degen spricker så rulla om bollen och tryck igen. Ställ in i kylen 15 minuter eller i frysen om du har ont om tid.
  • Fyll gropen med sylt nästan hela vägen upp. Grädda i ca 18-20 minuter. Låt kakorna svalna i formen.