Go Back

Glutenfritt bananbröd med pekannötter

Glutenfritt bananbröd med pekannötter 

Ingredienser

Glutenfritt bananbröd med pekannötter

  • 1 limpa
  • 3 st övermogna bananer
  • Ca 8-10 färska dadlar
  • 4 ägg
  • 1 dl riven kokos + lite till toppig
  • 2 1/2 dl mandelmjöl eller annat valfritt nötmjöl
  • 1 msk majsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk smält kallpressad kokosolja
  • 2 msk blå vallmo
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl hackade pekannötter + några till toppig
  • en nypa flingsalt

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 vanlig. Klä en brödform med bakplåtspapper. Mixa banan och dadlar med stavmixer till en jämn smet i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda väl. Häll smeten in formen, strö över lite kokos och pekannötter. Grädda i mitten av ugnen, ca 45 minuter. Låt svalna i formen.