Go Back

Spenat & äggmuffins med fetaost & soltorkade tomater

Spenat & äggmuffins med fetaost & soltorkade tomater

Ingredienser

Spenat & äggmuffins med fetaost & soltorkade tomater.

  • 12 st
  • Ingredienser
  • 6 ägg
  • 3 dl havregrädde eller vispgrädde
  • 100 g riven ost gärna präst eller annan smakrik
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar efter smak
  • 2 nävar babyspenat
  • 1 näve färsk basilika
  • 1 dl hackad soltorkad tomat i olja
  • 50 g fetaost
  • 1 tsk torkad oregano
  • ½ tsk paprikapulver eller chilipulver

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och lägg muffinsformar i en muffinsplåt. Har du ingen muffinsplåt så ta dubbla formar (minst) och ställ på en bakplåt. Hacka spenat, soltorkad tomat och basilika, fördela ut i formarna. Strö över riven ost och fetaost. Vispa upp äggen med grädden i en bunke, tillsätt salt och svartpeppar. Fördela smeten i formarna, du kan hälla nästan hela vägen upp. Strössla över oregano och paprikapulver, grädda i ca 20 minuter tills muffinsen fått fin färg.
  • Servera som dom är eller förvara i kylen och plocka fram när suget kommer smygande. Värm på ett gäng och servera med en sallad och varmrökt lax till lunch? Packa ner i matsäcken och käka till en varm choklad på utflykten. Ja nu fattar dom är kanon till det mesta och minst lika goda kalla som varma