Spenat & äggmuffins med fetaost & soltorkade tomater
Spenat & äggmuffins med fetaost & soltorkade tomater
Spenat & äggmuffins med fetaost & soltorkade tomater.
- 12 st
- Ingredienser
- 6 ägg
- 3 dl havregrädde eller vispgrädde
- 100 g riven ost gärna präst eller annan smakrik
- ½ tsk salt
- Svartpeppar efter smak
- 2 nävar babyspenat
- 1 näve färsk basilika
- 1 dl hackad soltorkad tomat i olja
- 50 g fetaost
- 1 tsk torkad oregano
- ½ tsk paprikapulver eller chilipulver
Gör så här!
Sätt ugnen på 175 grader varmluft och lägg muffinsformar i en muffinsplåt. Har du ingen muffinsplåt så ta dubbla formar (minst) och ställ på en bakplåt. Hacka spenat, soltorkad tomat och basilika, fördela ut i formarna. Strö över riven ost och fetaost. Vispa upp äggen med grädden i en bunke, tillsätt salt och svartpeppar. Fördela smeten i formarna, du kan hälla nästan hela vägen upp. Strössla över oregano och paprikapulver, grädda i ca 20 minuter tills muffinsen fått fin färg.
Servera som dom är eller förvara i kylen och plocka fram när suget kommer smygande. Värm på ett gäng och servera med en sallad och varmrökt lax till lunch? Packa ner i matsäcken och käka till en varm choklad på utflykten. Ja nu fattar dom är kanon till det mesta och minst lika goda kalla som varma