Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 vanlig.
Blanda saffran med en tesked strösocker och hett vatten i en liten skål, låt stå och dra en stund. Vispa rumsvarmt smör och socker fluffigt. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver i en bunke och sikta ner i smöret, rör ihop till en smidig deg. Dela degen till ca 24 bitar och rulla till små bollar. Lägg bollarna i en mini-muffinsplåt, du behöver inte smöra eller använda muffinsformar.
Doppa citruspressen i mjöl och slå bort överflödet. Tryck ner citruspressen försiktigt i mitten ganska djupt, så du kan fylla med mycket sylt. Om degen spricker så rulla om bollen och tryck igen. Ställ i kylen i 15 minuter eller i frysen om du har ont om tid. Fyll gropen med sylt nästan hela vägen upp. Perfekt att spritsa i sylten så slipper du kladd.
Grädda i ca 18-20 minuter. Låt kakorna svalna i formen innan du tar ut dom. Lättast är att vrida på kakan lite innan du tar ut den ur formen.